От днес: Без "синя" и "зелена" зона в София

Подобна мярка има и в други градове
Обновена: 17 мар 2020 07:32 | 17 мар 2020 07:20, Петя Славова
21
От днес: Без "синя" и "зелена" зона в София
Снимка: БГНЕС

От днес няма да има"синя" и "зелена" зони в София. Те няма да се заплащат до 29 март, съобщи столичният кмет  Йорданка Фандъкова.

При голямо натоварване и липса на ред столична община ще направи допълнителни промени, а екипи на Центъра
 за градска мобилност са натоварени да следят за реда.

Картите за пътуване в градския транспорт на хора с увреждания, които изтичат до 29 март, автоматично ще бъдат удължени. Няма да е необходимо отиване до пункт на центъра за градска мобилност.

Кметът на Варна Иван Портних също обяви, че временно спира таксуването на "синя" зона в града, заради извънредното положение. Целта е да се избегне струпване на много хора в градския транспорт.

Така ще бъде също в градовете Пловдив, Бургас и Плевен, съобщава БНТ. В Русе и Благоевград услугата за паркинг в синя зона остава платена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
gono преди 4 години
За разлика от теб 18 *** такъв, аз съм роден в София. Тебе може и да са те изпикали в някой обор, но това не ти дава право на паркомясто пред блока в друг град. То е за софиянци, истински. Такива като теб трябва да им дават да паркират единствено в нивите, отвъд околовръстното.
17
1
 
5
 
! Отговори
Клирик преди 4 години
Gono, марш на село при баба ти и дедо ти, къде са изпикале макити или бащати, та си се пръкнал и ти у градо. Аман от недорасляци, миризляци и пишман столичани с корени от провинцията, всички станахте големи столичани нещо, ама селото и комплексите от произхода, не могат да бъдат изкоренени от *** ви глави, простаци с простаци ....
16
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Сега трябва да махнат и копчетата на глyпaвитe светофари на Фандъкова, от които също лесно можеш да се заразиш.
15
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Ето как сега многогодината кметска некадърност и корумпираност и непострояването на хиляди многоетажни и подземни паркинги, сега излага на риск живота ни принуждавайки ни да ползваме обществения транспорт и да се заразим, защото няма къде да се паркира. Синята и зелената зона намалиха паркоместата, които и без това не достигаха.
14
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Защо от днес?????!!!!!! Ние сме в извънредно положение от миналата седмица. Всички хотели, ресторанти , заведения и т.н.т преустановиха работа. Само Фъндъкова , не пуска фъндък.
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на криза няма решение , което всички да харесват. Не е добре за живущите в синя и зелена зона.
12
0
 
13
 
! Отговори
fffff преди 4 години
Да им дойде акъла, че бъдещето не е в зоните и блъскането на добитъка в градския транспорт, а е в построяването на многоетажни паркинги. Всяка есен и зима се чудя как може да стимулират пътуването с обществен транспорт при положение, че той е развъдник на бацили и увеличава разпространението на болните от грип. На ви сега зелено билетче-убиец! Многоетажни паркинги са нужни! Навсякъде из София.
11
8
 
4
 
! Отговори
gono преди 4 години
Точно тия дето са си платили зоната пред апартамента ще го издух***те, защото си го заслужавате. Като се върнете по родните си места ще имате предостатъчно място да си спирате - в нивите и у канавките!
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви загуби търпят гербавите крадци...И всичко за полза роду...
9
8
 
8
 
! Отговори
От ЦГМ преди 4 години
Искам да обикалям и да слагам скоби на колите на хората!Много ми е хубаво, като ги виждам притеснени.И най-хубавото е, че всяка година сме на загуба и за държавата остава среден пръст!
8
19
 
7
 
! Отговори
Фъстъков преди 4 години
Зоните са си зони и не трябва да отпадат - точно обратното. Тъпо и безполезно решение.. Платил съм си зоната и искам да има място за паркиране. А не като напече слънце всеки льольо да се юрне да излиза навън. Кой контролира в извънредно положение хората да си стоят вкъщи? Поне да си плащат, като са навън.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя е безплатна зоната, но не се застоявайте много, много, че да не ви запишат задължително два месеца доброволец санитар.
6
5
 
12
 
! Отговори
БОГА преди 4 години
Много е *** тая нашата кметица,не знае защо и за какво е там !! При извънредно положение зоните трябва да отпаднат,а тая *** чака да види дали някой друг ще го направи ( напр. Портних ) и тогава и тя се реши. Радвам се ,че не съм гласувал за толкова БЕЗЛИЧЕН човек и БЕЗ собствено мнение ИНАЧЕ ЩЯХ ДА СЕ СРАМУВАМ
5
9
 
8
 
! Отговори
Ozzy преди 4 години
А къде ще паркират хората, които живеят в районите с платени зони и си плащат?
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 2,3Добре ли сте?
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще фалира мафията "Градска мобилност", леле божкееее...Какво ще прави мафията?Много съм притеснен!
2
6
 
12
 
! Отговори
О, Свещена простота преди 4 години
Ега умрат до 3 дни, та да нема кой и как да я върне тая зона, изедници, засвоили са всичко, цялата държава, като че ли им е бащиния, разни недоносени, къде не са засадили 1 дърво през живота си, не са дали на нищо живот, ще се разпореждат с животите на хората - от къдя на къдя? Ега пукнат преди тия 3 дни ....
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Фандъкова